Milí přátelé,

sedět na lavičce v parku se teď nedá. Ale posadit se přáteli v příjemně kavárničce, to se dá. Tam se pak dá objednat sklenička vína nebo něco silnějšího, a aby se nepilo nalačno tak třeba špenátová palačinka, řízečky nebo toast a přitom se může poslouchat živá hudba.

Jste srdečně zváni do Cafeidoskopu, kde Vám muzikanti Frida Weinbergerová a Petr Bachtjan zahrají nejznámější hity mexické zpěvačky Chavely Vargas, ale i další songy jiných interpretů.

Hostem večera bude Jiří Weinberger, matematik, básník a kabaretiér.

CAFEIDOSKOP, LAZARSKÁ 8, PRAHA 1

STŘEDA 17. LEDNA OD 19 HODIN.

Vaše Frida

 

Milí přátelé,

babí léto pomalu končí, ale podzim má taky něco do sebe. Je fajn setkat se s přáteli v příjemné kavárničce, dát si skleničku oblíbeného drinku a přitom poslouchat živou hudbu.

V pondělí 9. října v 19 hodin kavárna Cafeidoskop, Lazarská 8, Praha 1

Zpěvačka Frida Weinbergerová a kytarista Petr Bachtjan budou hrát melodie z Kapverdských ostrovů, Španělska, Brazilie a Kuby, a také vám představí Natašu Velenskou, známou chovatelku plazů z pražské ZOO, která vám řekne, co všechno její svěřenci dokážou. Jste srdečně vítáni.

Vaše Frida

 

Milí přátelé,

co třeba strávit jeden večer takto?

Bésame mucho a další oblíbené šlárgy ve španělštině, portugalštině a francouzštině a také autorské písničky Fridy Weinbergerová v češtině a angličtině. Zpěvačka Frida s kytaristou Petrem Bachtjanem vás přesvědčí o tom, že hudba zvyšuje hladinu hormonu dobré nálady. K přesvědčovaní se přidá i jejich host, Luděk Richter, loutkoherec a nevyléčitelný optimista. Přijďte, uvidíte, uslyšíte, uvěříte.

Cafeidoskop, Lazarská 8, Praha 20.červen 2023 v 19.00

Vaše Frida

 

Milí přátelé,

víte, kdo je Llorona a proč pořád pláče? Co se může stát dívence, když se chová jako tele a zbytečně provokuje chlapy? Souhlasíte se mnou, že je občas fajn jen tak sedět na břehu moře a marnit čas? A že prozřetelnost ani mládí netrvá věčně? O tomhle, ale i o lásce a dalších aférách vám budu zpívat španělsky, portugalsky a francouzsky spolu s kytaristou Petrem Bachtjanem.

V úterý 4. dubna od 19 hodin

V kavárně Cafeidoskop, Lazarská 8, Praha 1

Naším vzácným hostem bude hlavní chovatelka plazů z pražské ZOO a spisovatelka Nataša Velenská, která vám poví něco o svých miláčcích.

Těšíme se na vás

Frida Petr a Nataša

 

leden za kamna vlezem. Anebo raději vypneme doma topení (tím ušetříme) a zahřejeme se společně v kavárně Cafeidoskop v Lazarské 8.

Udělejte si tedy puntík do diáře 23. ledna v 19 hodin a tam se sejdeme. Kapela Frida & Co. vám bude hrát španělské, portugalské a kubánské songy, historik architektury Zdeněk Lukeš vám řekne něco o španělské architektuře, vy budete poslouchat, popíjet vínečko a dáte si něco z menu. A až spolknete poslední sousto, zazpíváme si spolu cikánské písničky z repertoáru Věry Bílé, domluveno?

Na příjemný večer s vámi se těší

muzikanti Frida Weinbergerová a Petr Bachtjan

 

Milí přátelé,

venku už začíná být pěkná kosa, pojďme se raději zahřát do Cafeidoskopu, kde se topí, kde si můžete dát drink a něco na zub, a to při poslechu živé hudby. Frida Weinbergerová (zpěv, kytara), a Petr Bachtjan (kytara, zpěv) vám zahrají známé melodie Cesarie Evory, Lhasy de Sela, Mayry Andrade, Lily Downs, Carlose Jobina, Luz Casal a dalších interpretů z Kapverdských ostrovů, Brazílie, Španělska a Kuby, a také cikánské písničky z reperoáru Věry Bílé. Večer navíc obohatí vyprávění historika architektury Zdeňka Lukeše. V pondělí 7. listopadu v 19 hodin dorazte do kavárny v Lazarské 8, společně si to pěkně užijeme. :-)

Vaše Frida

Milí přátelé,

ve čtvrtek 20. října 2022 v 17 hodin bude v Galerii pro onkologické pacienty otevřena nová výstava. Svá díla vám představí Raya (Raisa) Čampulková, já ráda přispěji svým hudebním vystoupením.

Galerie se nachází v Anenské ulici 13, zastávka tramvaje Karlovy lázně.

Ráda se tam s vámi setkám.

Vaše Frida

Latino jazz na Jánském vršku. Muzikanti kapely Frida & Co. Frida Weinbergerová (zpěv, kytara), Petr Bachtjan (kytara, zpěv), Veronika Jáchimová (flétna, cajon) a jejich host, pianista Jirka Mittner, vám zahrají známé melodie Cesarie Evory, Lhasy de Sela, Mayry Andrade, Lily Downs, Carlose Jobina, Luz Casal a dalších interpretů z Kapverdských ostrovů, Brazílie, Španělska a Kuby, a také cikánské písničky z repertoáru Věry Bílé.

Tentokrát v divadle Apropo na Jánském vršku 8, ve středu 14. září od 19.00.

Z Malostranského náměstí jede autobus 194 jednu stanici nahoru do Šporkové ulice, pak je to už jen pár kroků.

Těšíme se na setkání s vámi.

Frida a její muzikanti

Milí přátelé,

jistě jste už uklidili zimáky do šatníku a vytáhli slušivá sáčka a lehkou obuv. Jistě už plánujete prázdninové cesty a těšíte se na nezapomenutelné (neplatí pro ty, kteří mají Alzheimera) zážitky. Ale zatím ještě máme školu a práci (neplatí pro důchodce), tak proč si to nezpříjemnit a nezajít do kavárny na latino jazz, dobré jídlo a skvělé víno (menu kavárny ).

V pondělí 30. května od 19 hodin budeme hrát v Cafeidoskopu, Lazarská 8, a společně s vámi si užijeme májový večer.

Zpěvačka Frida Weinbergerová, kytarista Petr Bachtjan a flétnistka Veronika Jáchimová

 

Vaše Frida

Milí přátelé,

jaro se pomalu blíží, i když na sezení venku to zatím nevypadá. Pojďme se tedy setkat uvnitř kavárny.

Které? Cafeidoskop, Lazarská 8, kousek od Karláku

Kdy? V úterý 29. března

V kolik? Od 19.00 hrajeme, ale přijít můžete i dřív a dát si předtím něco k jídlu a k pití

Proč máme přijít? Jen tak. Udělat si havaj.

A program? Kromě našich známých šlágrů vám zahrajeme i některé nové. A třeba si spolu i zazpíváme.

Na viděnou i na slyšenou se těší

Vaše Frida spolu s kytaristou Petrem Bachtjanem a flétnistkou Veronikou Jáchimovou

Milí přátelé,

virus sice stále straší, ale to neznamená, že bychom měli být zavřeni doma a celý den sledovat jeho řádění. Naopak. Pojďme se sejít, pojďme hrát a poslouchat krásné melodie z Kapverdských ostrovů, Mexika, Brazilie a Kuby, pojďme si společně zazpívat známé cikánské písničky.

Tentokrát v Balbínově poetické hospůdce, Balbínova 2, Praha 2

V neděli 30. ledna 2022 od 20.00

Těšíme se, těšte se taky. J

 

Zpěvačka Frida, kytarista Petr Bachtjan, flétnistka Veronika Jáchimová a pianista Jirka Mitttner Milí přátelé,

přežili jsme Vánoce, silvestr i zklamání z toho, že mrcha pandemie nás stále ještě otravuje. Ale nenechme si kazit náladu tím, co nám znepříjemňuje život, a pojďme se sejít v Cafeidoskopu, v Lazarské 8,

v pondělí  17. ledna 2022 v 19 hodin.

Kromě našich oblíbených songů vám zahrajeme i některé nové, ale hlavně vám představíme naše dva hosty, Veroniku Jáchymovou a Jiřího Mittnera.

Těšíme se na vás

Zpěvačka Frida, kytarista Petr Bachtjan, flétnistka Veronika Jáchymová a pianista Jirka Mitttner

 

Milí přátelé,

pokud budete mít čas a chuť strávit jedno sobotní odpoledne jinde než doma, přijďte třeba

v sobotu 11. prosince 2021 v 15.30 do Galerie pro onkologické pacienty, která je v Anenské 13 na Starém Městě. Zahraju tam s flétnistkou Veronikou Jáchymovou na vernisáž obrazů tří výtvarnic, které přes hendikep vážné nemoci dokázaly vytvořit krásná díla.

Na viděnou v galerii

Vaše Frida

 

Milí přátelé,

ve čtvrtek 14. října od 19.30 hodin budeme hrát v Cafeidoskopu, v Lazarské 8.

Na programu budou naše oblíbené španělské, portugalské a cikánské melodie, ale i některé další, které jsme do našeho repertoáru zařadili nově.

Těšíme se na setkání s vámi v příjemné kavárně v centru Prahy

Muzikanti kapely Frida & Co.

zpěvačka Frida a kytarista Petr Bachtjan

 

Milí přátelé,

po nekonečně dlouhé době se otevírají restaurace a bary, tím pádem máme možnost zahrát pro radost vám i sobě.

21. června od 19 hodin se můžeme setkat buď na zahrádce nebo za nepříznivého počasí  vevnitř v kavárně Cafeidoskop v Lazarské 8.

 

Vaše Frida

Milí přátelé,

hudba prý zvyšuje hladinu hormonů a dobré nálady, zvyšuje paměť, posiluje a zlepšuje schopnost soustředění, posiluje imunitní systém, zmírňuje svalové napětí , zvyšuje průtok krve cévami, pomáhá utišit bolest, reguluje stresové hormony a podpruje trávení.

Udělejte něco pro své zdraví a přijďte v úterý 27. října v 19.30 do kavárny Cafeidoskop  v Lazarské 8.

Těšíme se na vás.

Zpěvačka Frida, kytarista Petr Bachtjan a fétnista Tomáš Vlk

 

Milí přátelé,

konečně se otevřely kavárny a bary a my se zbavili roušek a obav z nákazy koronáče.  Umělci už opět vystavují v galeriích a hudebníci hrají naživo. My taky. A tak vás srdečně zveme do kavárny Cafeidoskop v Lazarské 8. Pojďme se tam sejít

VE STŘEDU 8. ČERVENCE v 19 HODIN

Vy si dáte něco dobrého k jídlu a pití a my, kapela Frida & Co., vám k tomu budeme hrát melodie z Kapverdských ostrovů, Brazilie a Kuby a cikánské songy.

Frida Weinbergerová – zpěv (španělsky, portugalsky, francouzsky, anglicky a romsky), kytara.

Petr Bachtjan – sólová kytara, zpěv

Tomáš Vlk – příčná flétna, zpěv

Vaše Frida

 

Milí přátelé,

pojďte se v pondělí 16. března v 19.30 pobavit do sympatické kavárny Cafeidoskop. Kavárnu najdete snadno, anžto se nachází přímo v centru, v Lazarské 8. Vyberete si židli, na které se vám bude pohodlně sedět, vyberete si jídlo, na které budete mít chuť, a pití, které může vaší dobré náladě dodat i trochu rozvernosti.  Nakonec, proč ne. A pak už se můžete zaposlouchat do melodií z Kapverdských ostrovů, z Brazílie a Kuby a taky cikánských songů, které vám zahrají muzikanti kapely Frida & Co.

Frida Weinbergerová – zpěv (portugalsky, španělsky, francouzsky, anglicky a romsky), kytara

Petr Bachtjan – kytara, zpěv

Tomáš Vlk – příčná flétna, zpěv

Vaše  Frida

 

Milí přátelé,

nový rok můžeme psát jako dvě dvacítky nebo jako dvojku a nulu a pak ještě jednou dvojku a nulu, nebo jednoduše dva tisíce dvacet.  Můžeme si vybrat. A také si můžeme vybrat, jestli se budeme jeden na druhého usmívat nebo se mračit. Já už jsem si vybrala. A těším se, že až se potkáme, tak uvidím, že jste si vybrali stejně. Že máte vybraný vkus. J

Vaše Frida

Milí přátelé,

pojďme si udělat netradiční mikulášskou besídku v Cafeidoskopu, v Lazarské 8.

pojďme se sejít v úterý 3. 12. 2019 v 19.30 v kavárně s příjemnou atmosférou.

pojďme hrát, zpívat a poslouchat melodie z Kapverdských ostrovů, Brazílie, Španělska a Kuby.

pojďme hrát, zpívat a poslouchat cikánské písničky.

pojďme si dát něco dobrého k jídlu a pojďme to zapíjet dobrým vínem.

pojďme se spolu bavit.

Tak domluveno?  J

 

Vaše Frida

Milí přátelé,

za chvíli se se všichni rozjedeme na prázdniny, ale předtím bychom se ještě mohli vidět, co říkáte?

V úterý 25. června mezi 19. a 22. hodinou v Dejvicích, ve vinárně U hrušky, v pasáži Riviéra, Národní obrany 35, pár kroků od Kulaťáku.  Muzikanti Petr Bachtjan (kytara, zpěv), Tomáš Vlk (příčná flétna, zpěv), Saša Soukup (cajon, rytmické nástroje) a Frida (zpěv, kytara) budou hrát španělské, portugalské, kubánské a cikánské melodie, usměvavá barmanka Monika vám k tomu nabídne skvělé víno za přijatelnou cenu a Antonína Škytavku si dáme všichni společně.

Así que hasta luego, amigos

Vaše Frida

Milí přátelé,

srdečně vás zvu na naše hraní na terase sympatické kavárny Garden Café Taussig ve Vlašské ulici 25, na Malé Straně. V kavárně vám nabídnou nápoje a něco na zakousnutí, já, kytarista Petr Bachtjan, flétnista Tomáš Vlk a bubeník Alexandr Soukup zas něco k poslechu. Co to bude? Ano, uhádli jste. Portugalské, španělské, kubánské a cikánské melodie.  A až si budete chtít protáhnout nohy a pokochat se pohledem na mou milovanou Prahu, pak stačí udělat pár kroků a budete v zahradě.

No není to skvělý program na čtvrtek 13. června?  Hrát začneme od 18 hodin, přijďte, ráda vás uvidím.

Vaše Frida

 

Milí přátelé,

hraní ve vinárně U hrušky v pasáži Riviéra, Národní obrany 35, se stalo tradicí. Vystupují tam skvělí muzikanti, mají tam dobré víno a můžete tam potkat zajímavé lidi.

Kapela Frida & Co., s muzikanty Petrem Bachtjanem (kytara, zpěv), Tomášem Vlkem (příčná flétna), Sašou Soukupem (cajon a rytmické nástroje) a Fridou (zpěv, kytara), tam bude hrát

Ve středu 27. února od 19 do 22 hodin.

Přijďte se pobavit, poslechnout si muziku a klidně si i zatančit.

Vaše Frida

 

Milí přátelé,

přeji vám krásné vánoční svátky a skvělý rok 2019. Těším se, že spolu budeme vídat v pražských kavárnách a barech, kde zpívám, nebo třeba na ulici, v parku, na mostě, v obýváku, kdekoliv. Zůstaňme zdraví a s notnou dávkou energie, abychom mohli zažívat nezapomenutelné okamžiky, ukládat je do paměti a později je z paměti lovit jako rybky jen tak pro radost.

Vaše Frida

 

Milí přátelé,

ve čtvrtek 6. prosince, NA MIKULÁŠE, budeme hrát v kavárně Tiger Jay, kterou najdete v Puchmajerově ulici 21, v Praze 5, pár metrů od výstupu z metra Jinonice. Vyhněte se předvánočnímu běsnění v obchodních centrech a přijďte raději za námi do krásné nové kavárny. Uděláme si tam společně havaj. J

Frida (zpěv, kytara), Petr Bachtjan (kytara), Tomáš Vlk (příčná flétna), Saša Soukup (cajon) a žabáček.

 

Milí přátelé,

v úterý 16. října od 19 hodin budeme hrát ve vinárně U Hrušky. Najdete ji v pasáži Riviéra, Národní obrany 35, kousek od metra Dejvická. Podzimní melancholie je třeba „léčit“ dobrou náladou, skvělým vínem, vzájemnou výměnou úsměvů a melodiemi, které lahodí uchu a podněcují fantazii. O to se postarají kytarista Petr Bachtjan, flétnista Tomáš Vlk, bubeník Saša Soukup a zpěvačka Frida.

Zapište si to do diářů i za uši a přijďte. J

Vaše Frida

 

Milí přátelé,

pokud jste v Praze, přestože je doba prázdnin, co třeba zajít do Galerie pro onkologické pacienty v Anenské ulici 13, na Starém Městě v Praze? Ve čtvrtek 19. července v 17 hodin tam proběhne vernisáž výstavy čtyř malířek ze sdružení Alen.

Setkáte se tam s panem profesorem MUDr. Josefem Kouteckým - zakladatelem dětské onkologie, s hercem Miloněm Čepelkou z Divadla Járy Cimrmana, a se mnou a s mou kytarou.  J

Hezké léto

 

Vaše Frida

 

Milí přátelé,

ve čtvrtek 21. června 2018 od 18.00 hodin budeme hrát na terase kavárny Garden Café Taussig, která se nachází ve Vlašské ulici 25 na Malé Straně v Praze.

Přijďte si poslechnout portugalské, španělské, mexické a cikánské melodie, přijďte se pobavit, přijďte strávit první letní večer se svými přáteli a s muzikanty kapely Frida & Co. S kytaristou Petrem Bachtjanem, s Tomášem Vlkem, hráčem na příčnou flétnu, s bubeníkem Alexandrem Soukupem a se zpěvačkou Fridou.

Hudba je vášeň, něha, potěšení. Nevěříte? Tak přijďte a uvidíte. J

 

Vaše  Frida

 

Milí přátelé,

V úterý 29. Května 2018 od 19.30 budeme hrát v klubu Ateliér v Kladně.  Pokud se rozhodnete udělat si výlet za Prahu, najdete nás v Trojanově ulici 309. Mrkněte na program

http://www.spolekatelier.cz/

Mávám a přeji krásné májové dny

 

Frida a její muzikanti

 

Milí přátelé,

Ve středu 11. dubna od 19 hod. budeme hrát v Café Lajka. Najdete ji v ulici U Akademie 11 na Praze 7, tady  J

http://www.cafelajka.cz/event/frida-co-jazz-world-music/

Přijďte si poslechnout brazilské, španělské, mexické a cikánské melodie, které vám budou hrát Petr Bachtjan (kytara, zpěv), Tomáš Vlk (příčná flétna, zpěv) a Frida (zpěv, kytara, rytmické nástroje)

Jeden dubnový večer v Lajce bude pro vás. J

Vaše Frida

 

www.bandzone.cz/fridaMilí přátelé,

co takhle zajít ve středu 7. března do vinárny U Hrušky? Najdete ji v pasáži Riviera, Národní obrany 35, v Dejvicích u Kulaťáku.

Od 19 do 22 hodin tam budou hrát portugalské, španělské, mexické a cikánské melodie Petr Bachtjan (kytara, zpěv), Alexandr Soukup (cajon), Tomáš Vlk (příčná flétna) a Frida (zpěv, kytara)

Jeden všední večer si tak můžete zpestřit nevšedním zážitkem, dobrým vínem, pohybem (nejlépe do rytmu) J a třeba i zpěvem s námi. Tomášům, kteří mají 7. března svátek, zazpívám jeden svůj song  extra pro ně.

Těším se

Vaše Frida

 

 

Milí přátelé,

přeji vám do nového roku vše dobré a čaruji jako divá, aby dva tisíce osmnáct byl rok krásný, pohodový a plný úžasných a nezapomenutelných zážitků. Pokud se mi v čarování něco nepovede, tak mi to prosím odpusťte, jsem jen čarodějka amatérka a dělám, co můžu. J

Těším se, že se budeme potkávat, protože mám úsměvů a dobrých slov na rozdávání, ráda se s vámi podělím.

Vaše Frida


Milí přátelé,

v úterý 28. listopadu 2017 v 18.00 zahajuje Galerie pro onkologické pacienty novou výstavu s názvem „Na kolečkách“ autorky Vladimíry F. Burianové. Na vernisáži bude číst Miloň Čepelka z Divadla Járy Cimrmana úryvky z Malého prince a naše kapela Frida & Co. tam zahraje. Galerie se nachází v Anenské 13, na Starém Městě v Praze. Jste srdečně vítáni.

Vaše Frida

Milí přátelé,

jestli už nemáte jiný program na středu 8. listopadu, tak vám navrhuji, abyste zašli do Hrušky. Kromě skvělého vína si tam můžete „pochutnat“ na našem latino jazzu a příjemně „proflákat“ jeden podzimní večer. Takže? Udělejte si puntík do diáře. J

Vinárna U hrušky, pasáž Riviéra, Národní obrany 35, Dejvice, 5 min. od Kulaťáku.

Ve středu 8. listopadu od 19.00 hodin

Hrát budou Frida (zpěv, kytara), Petr Bachtjan (kytara, zpěv), Tomáš Vlk (flétna) a Alexandr Soukup (cajon).

Vaše Frida

 

Milí přátelé,

což takhle hodit starosti za hlavu, zapomenout na to, co byste měli a raději si vychutnat to, co byste mohli? Mohli byste například zajít do vinárny, potkat se tam s přáteli, dát si skleničku vína, poslechnout si muziku, zazpívat si, zatančit si, mohli byste příjemně proflákat jeden letní večer.

Kde? Ve vinárně U hrušky, v pasáži Riviéra, Národní obrany 35, Dejvice, 5 min. od Kulaťáku

Kdy? Ve středu 28. června od 19.00 hod.

S kým? S kapelou Frida & Co.

Dobrým nápadům se těžko odolává, že? J

Vaše Frida

 

 

Milí přátelé,

 

srdečně Vás zvu na vystoupení kapely Frida & Co., tentokrát v Garden Café Taussig ve Vlašské ulici na Malé Straně. Přijďte si v úterý 13. června od 18.00 vychutnat letní pohodu na terase kavárny, nebo v její přilehlé zahradě, poslechnout si muziku, dát si něco dobrého k jídlu a pití, udělat si Havaj. Když to vyjde, zahrajeme v celé sestavě, tedy dvě kytary, flétna, kontrabas a cajon. Prostě za málo peněz hodně muziky. J

 

Milí přátelé,

 

srdečně Vás zvu na vystoupení kapely Frida & Co., tentokrát s naším novým flétnistou Tomášem. Hrát budeme v neděli 14. května od 16.00 na Smíchovské náplavce na Hořejším nábřeží v Praze 5, kde se koná River Food Festival. Na programu jsou i další kapely a určitě, jak napovídá i název akce, hodně dobrého jídla

 

http://www.riverfoodfestival.cz/

www.bandzone.cz/frida

 

Tak hezký poslech a dobrou chuť J

 

 

Vaše Frida

 

 

 

Milí přátelé,

 

zas jeden rok v čudu, ale nevadí, před námi je další. Na konci má sedmičku a ta prý přináší štěstí. Hezká pověra, že? Takové mám chuť věřit.

 

Těším se na setkání s vámi a kdybychom se náhodou míjeli, stačí napsat, zavolat, zamávat, něco už vymyslíme.

 

Posílám 365 úsměvů a přeju vše dobré.

 

Vaše Frida

 

Milí přátelé,

 

léto bylo fajn, ale už skončilo a teď začíná sezóna VÍNO, ŽENY (MUŽI), ZPĚV. Naše hrátky zahájíme v oblíbené vinárně U HRUŠKY, Národní obrany 35, v Dejvicích, kousek od Kulaťáku

 

Ve čtvrtek 15. září od 19.00 hod.

 

Kdo můžete, zastavte se na jedno či na dvě deci, vstupné dobrovolné, úsměvy a příjemná atmosféra zdarma. J

 

 

Vaše Frida

 

Milí přátelé,

 

srdečně vás zvu na naše hraní, tentokrát na terase kavárny Garden Café Taussig, ve Vlašské ulici 25, na Malé Straně v Praze. .

 

Ve středu 1.6.2016 od 18.00 hod.

 

Oslavíme spolu svátek dětí, navíc začínáme hrát brzy, takže máte příležitost vzít s sebou své potomky a další domácí mazlíčky. A kamarády, kteří chodí spát se slepicemi J. Terasa sousedí s krásnou zahradou, která je návštěvníkům kavárny přístupná. Přijďte a uvidíte.

 

www.cafe-taussig.cz

 

 

Vaše Frida

 

 

 

Milí přátelé,

TOHLE SI NEMŮŽETE NECHAT UJÍT!

Kapela Frida & Co. zahraje v Café Frida.

Ve čtvrtek 26. května od 19.30

Kavárna je na Karlínském náměstí 11 v Praze, jedna zastávka tramvaje od stanice metra Florenc

www.cafefrida.cz

Přijďte společně s námi strávit jeden májový večer, dát si něco z místních specialit a třeba se lehce opít (nejen) vínem. J

Vaše Frida

 

 

www.bandzone.cz/frida

Milí přátelé,

 

nakladatelství Garamond bude křtít svou novou knížku v knihkupectví a kavárně

 

Café Exil, Bubenečská 10, Praha 6, kousek od metra Hradčanská.

 

Ve čtvrtek 5. května 2016 v 19.00 hod.

 

Při té příležitosti tam zazpívám některé hity z repertoáru Cesarie Evory, Mayry Andrade a Lhasy de Sela. Na kytaru mě tentokrát doprovodí skvělý kytarista Martin Chrenčík.

 

Třeba se tam potkáme J

 

Vaše Frida

 

http://www.e-garamond.cz/index.php?page=obsah&arg1=o-knihkupectvi



Vážení přátelé,

 

srdečně vás zvu do vinárny U HRUŠKY, Pasáž Riviera, Národní obrany 35, Praha 6

www.vinarnauhrusky.cz

Ve čtvrtek 17. března v 19. hodin

S kapelou Frida & Co. tam zahrajeme naše oblíbené hity. Kromě songů Cesarie Evory, Mayry Andrade, Lhasy de Sela, Luz Casal, Carlose Jobima, Marty Goméz a Moniky Salmaso jsou v repertoáru i cikánské písničky.

Přijďte si poslechnout

Vaše Frida

 

KAFÍ PODKŮVKA, Schnirchova 26, Praha 7, kousek od Vltavské

http://www.kafikavarna.cz/

Ve čtvrtek 3. března v 19.30 hodin

Kapela Frida & Co. bude hrát své oblíbené hity. Kromě songů Cesarie Evory, Mayry Andrade, Lhasy de Sela, Luz Casal, Carlose Jobima, Marty Goméz a Moniky Salmaso jsou v repertoáru i cikánské písničky.

Přijďte si poslechnout známé i méně známé melodie, zatančit si, pokud nezpíváte falešně J, tak si s námi zazpívat, dát si něco dobrého k jídlu a pití, prostě se pobavit podle svého gusta.

A pokud se vám nehodí termín, tak přijďte do baru

THIRSTY DOCK, Kostelní 6, Praha 7, kousek od Strossmayerova náměstí

www.thirstydock.cz

V pátek 11. března ve 20.00 hodin

Březen je měsíc knihy, ale třeba i latinojazzu, proč ne? J

Vaše Frida

 

 

Milí přátelé,

 

letošní hudební sezónu zahajujeme v našem oblíbeném baru

 

U HRUŠKY, v Pasáži Riviéra, Národní obrany 35, Praha 6, u stanice metra Dejvická.

 

ve  středu 27. ledna od 19.00 hodin

 

Budete mít možnost poslechnout si melodie Cesarie Evory, Mayry Andrade, Luz Casal, Marty Goméz, Moniky Salmaso, Lily Downs, Lhasy de Sella, Carlose Jobima a cikánské písničky. Zpívám portugalsky, španělsky, francouzsky, a romsky, Na přání mohu zazpívat italsky, slovensky, nebo česky. Na kytaru mě bude doprovázet Petr Bachtjan, na cajon Alexandr Soukup, rytmické nástroje a můj (stále) zakletý princ s námi budou také.

 

Hoďte starosti za hlavu, vykašlete se na všechny povinnosti a přijďte se bavit, tančit, popíjet dobrá vína a užívat si radosti jednoho okamžiku.

 

 

Vaše Frida

 

Milí přátelé,

 

přeju vám krásné vánoční svátky a do nového roku vše dobré. Těším se, že i v roce 2016 se budeme potkávat a sdílet spolu radost, touhu a krásná dobrodružství, která dělají život barevnější. Přeju vám, abyste byli zdraví a nechyběla vám energie. Aby vás osud rozmazloval a dopřával vám hodně štěstí, lásky a nezapomenutelných zážitků.

 

Opatrujte se a užívejte si života každým dnem. V přestupném roce na to budete mít o jeden den navíc. J

 

Vaše Frida

4. listopadu

Milí přátelé,

TAKŽE

Opět U hrušky, Pasáž Riviéra, Národní obrany 35, Praha 6, kousek od stanice metra Dejvická.

Opět ve středu, tentokrát 4. listopadu, od 19.00 do 22.00 hod.

Opět latino jazz z repertoáru Cesarie Evory, Mayry Andrade, Luz Casal, Marty Goméz, Moniky Salmaso, Lily Downs, Lhasy de Sella, Carlose Jobima a k tomu
cikánské písničky zpívané v romštině.

TAKŽE

Na viděnou a na slyšenou. Třeba jen na chvíli. Třeba jen tak. Pro radost, co
nemusí být až do rána. :-)

Vaše Frida

www.fridarium.cz
www.bandzone.cz/frida

 

16. září

Milí přátelé,

prázdniny jsou v čudu a až to začne pořádně foukat a přijde déšť, na který jsme se v letních parnech těšili, tak se z ulic a parků přesuneme do kaváren, vináren a barů. A uděláme si tam Havaj, co říkáte? Dám vám tip.

Vinárna U hrušky, Pasáž Riviéra, Národní obrany 35, Praha 6, kousek od stanice metra Dejvická

Ve středu 16. září od 19.00 hod. tam bude hrát kapela Frida & Co.

A s nimi Cesarie Evora, Mayra Andrade, Luz Casa, Marta Goméz, Monika Salmaso, Lila Downs, Lhasa de Sela, Carlos Jobim a další interpreti.

Tak co, nemáte chuť se zastavit?

Vaše Frida

 

30. června

Milí přátelé,

jestli budete mít čas a chuť, zastavte se v jedné krásné kavárně na Malé Straně, budeme tam s kapelou hrát naše oblíbené hity. Kdy to je a kde se to koná?

V úterý 30. června 2015 od 17.30

Café Taussig

Vlašská 25, Praha 1

http://www.cafe-taussig.cz/novinky.html

A jestli se v létě budete pohybovat v okolí Prachatic, přijďte tam na Festival piva

v sobotu 15. srpna 2015, kde během odpoledne vystoupíme v Areálu na Parkánu.

http://www.prachatice.eu/1rocnik-festivalu-piva-v-prachaticich

Hezké léto a užívejte si všeho a v dostatečné míře. J

 

Vaše Frida

www.fridarium.cz

www.bandzone.cz/frida

 

20. května

Milí přátelé,

srdečně zvu do vinárny U hrušky, v Pasáži Riviéra, Národní obrany 35, Praha 6, stanice metra Dejvická. Přijďte s námi strávit večer (nejen) kapverdských melodií, přijďte si poslechnout písničky z repertoáru Cesarie Evory, Mayry Andrade, Luz Casal, Marty Goméz, Moniky Salmaso, Lhasy de Sela, Carlose Jobima a k tomu pár cikánských písniček.

Co vypijete a sníte si zaplatíte, zato hudba, dobrá nálada a úsměvy jsou zcela zdarma. Takže

ve středu 20. května v 19 hodin na viděnou a na slyšenou v báááru, ve kterém se nekouří.

Vaše Frida

 

12. dubna

Milí přátelé,

srdečně zvu do vršovickém klubu The Basement bar, Francouzská 76, Praha 10

Ve středu 15. dubna 2015 od 20.00 se na pódiu budou střídat písničkář Marek Dusil a jeho kapela Blend, anglický kytarista a písničkář Justin Lavash a Frida & Co.

Tak přijďte, bude veselo.

Vaše Frida

https://www.dropbox.com/s/ygmf9f1fp62y32z/acoustic_cut_15_4_15.png?dl=0

https://www.facebook.com/events/861510947225066/

www.fridarium.cz

www.bandzone.cz/frida

 

12. března

Milí přátelé,

ve čtvrtek 12. března budeme opět ve vinárně U hrušky, v pasáži Riviera, Národní obrany 35, v Praze 6, Dejvicích, hned u stanice metra Dejvická. Začneme kolem 19 hod., skončíme, až se nám bude chtít skončit, nebo až nám sousedi z baráku přijdou říct, že sice hrajeme moc hezky, ale že už by raději měli noční klid. :-)

V reperroáru budou jako obvykle skladby Cesarie Evory, Mayry Andrade, Luz Casal, Lhasy de Sela, Carlose Jobima a cikánské písničky.

Přijďte si poslechnout krásnou hudbu, přijďte si zatančit, přijďte se lehce opít vínem nebo atmosférou příjemné vinárny, přijďte jen tak chvíli relaxovat. J

Vaše Frida

 

12. února

Milí přátelé,

ráda bych Vás pozvala do jedné čajovny v Břevnově, kde budeme hrát

12. února od 19.00 hodin

Čajovnu najdete v ulici Liborova 14, Praha 6, stanice tramvaje Marjánka. Podívejte se na

www.facebook.com/Brevnovskacajovna a na www.bandzone.cz/frida

a pak se podívejte do svých diářů, a když v nich nenajde nic důležitého, přijďte si poslechnout muziku z Kapverdských ostrovů, Brazílie, Kuby a Španělska a ještě pár cikánských písniček. Přijďte ochutnat některou z dobrůtek, které čajovna nabízí, přijďte jen tak pobýt a pobavit se.

Vaše Frida

Frida (zpěv), Petr Bachtjan (kytara, zpěv), Alexandr Soukup (cajon, rytmické nástroje, někdy i zpěv), Václav Pokorný (kontrabas)

 

 

Milá přátelé,

nevím, jak je to možné, že už se za chvíli bude psát rok 2015. Nevím, jak je to možné, že jsme zas o rok starší, nevím, jak je to možné, že se nám u očí udělaly takové vrásky, která se smíchem vždy prohloubí. Ale raději smích a vrásky, které nám vlastně sluší, než slzy a smutek, které sice k životu patří, ale kterých přece nemusí být moc. Raději brblejme, co máme práce a že nestíháme, než abychom se kousali nudou a nevěděli, proč se vlastně zítra máme probudit.

Přeji vám pevné zdraví, veselou náladu, chuť na požitky i prožitky všeho druhu, inspiraci na tvorbu, ať má jakoukoliv podobu, a hlavně vám přeji, ať se vám daří a ať jste šťastni jen proto, že jste a že jsou s vámi (i když třeba jen v duchu) ti, které máte rádi.

Posílám pusu, přátelské objetí, pozdrav, úsměv. Vyberte si.

Vaše Frida

 

10. prosince

Milí přátelé,

víte, kde budeme hrát 10. prosince od 19 hod.? Ano, uhádli jste. Zase U hrušky. Zase ve vinárně, která se nachází v pasáži Riviéra, Národní obrany 35, v Praze 6, Dejvicích. Ano, zase to bude ve středu, za což se omlouvám všem těm, kteří byl rádi přišli, ale středa se jim nehodí, ano, zase uslyšíte hudbu z Kapverdských ostrovů, ale i ze Španělska a Mexika, ano, zase ji budeme komentovat svými vtipnými poznámkami, které mnozí z vás už slyšeli, takže jim možná až tak vtipné nepřijdou, ale určitě se budeme snažit, abychom vytvořili příjemnou atmosféru pro vás i pro sebe. Abychom si společný večer užili.

Těším se na viděnou a na slyšenou, jupííí

Vaše Frida

 

5. listopad

Milí přátelé,

nějak jsme si oblíbili Hrušku. Nebo, že by si ti, kteří tam chodí, oblíbili nás? To je vlastně jedno. Ale náš příští koncert jsme opět domluvili tam. Tam, tedy ve vinárně U hrušky, v pasáži Riviera, Národní obrany 35, Praha 6, stanice metra Dejvická. Kdy?

Ve středu 5. listopadu 2014 od 19.00 hodin

V repertoáru máme nejen naše milované songy z Kapverdských ostrovů, ale i pár nových věcí. Známé standardy a taky to, co se u nás v Čechách moc nehraje. Znáte třeba De los cuatro muleros? Ne? Tak si přijďte poslechnout.

Vaše Frida

 

1. října

Milí přátelé,

podívejte se na videa z jednoho letního koncertu, který jsme si s hostiteli a jejich hosty skvěle užili. Bossa novu si už teď bosa nezazpívám, ale pro podzimní a zimní muzicírování mám nachystané lodičky.

No a ve středu 1. října v 19.00 hodin bychom se mohli sejít ve vinárně U hrušky, co říkáte? Vinárnu najdete v pasáži Riviera, Národní obrany 35, Praha 6, kousek od stanice metra Dejvická. Budeme hrát skladby z repertoáru Cesarie Evory, Mayry Andrade, Lhasy de Sela, Carlose Jobima, Luz Casal, Lily Downs a další. Tak třeba na viděnou a hlavně na slyšenou.

Vaše Frida

 

28. května

Milí přátelé,

jelikož koncert v Písecké bráně 21. května se odkládá na neurčito, chtěla bych Vás pozvat na koncert jiný, tentokrát do sympatické kavárny, která se nachází poblíž stanice metra Vltavská. Budeme hrát

Ve středu 28. května od 19.30 v Kafí kavárně, Schnirchova 26, Praha 7

Do našeho repertoáru, kteří mnozí z Vás už znají, jsme zařadili i skladby nové a přidali mužské hlasy muzikantů, tak si přijďte poslechnout, jak to všechno dohromady zní. Pokud budete mít chuť, můžete zpívat s námi. Pokud zpíváte falešně, doporučuji vyjádřit svou náladu raději tancem. Nebo si dát špenátovou palačinku, kterou tam dělají skvělou. Můžu doporučit.

Tak brzy na viděnou a hlavně na slyšenou.

Vaše Frida

www.bandzone.cz/frida

www.kafikavarna.cz

 

14. května

Milí přátelé,

ráda bych Vás pozvala na koncert svého bandu Frida & Co., který hraje latino jazz. V repertoáru máme skladby Cesarie Evory, Mayry Andrade, Luz Casal, Lhasy de Sela, Carlose Jobima a také několik cikánských písniček.

Hrajeme:

ve středu 14. května od 19 hod. ve vinárně U Hrušky, Národní obrany 35, Praha 6, a pak také

ve středu 21. května od 19 hod. v kavárně Písecká Brána, K Brusce 5, Praha 6

Obě destinace jsou blízko metra Hradčanská, najdete je snadno.

Doporučuji vykašlat se na jarní úklid, neřešit problémy, které nám otravují život, vzít kamaráda či kamarádku a přijít se pobavit.

Carpe diem

Vaše Frida.

 

13. března

Milí přátelé,

ve čtvrtek 13. března budeme hrát ve vinárně U hrušky. Najdete ji v Praze 6 – Dejvicích, v ulici Národní obrany 35, prostě u Kulaťáku. Začátek je stanovený na 19 hodinu, ale můžete přijít i později. Uslyšíte portugalskou a španělskou hudbu, kterou jsme si oblíbili, a kterou rádi hrajeme těm, kterým se také líbí. V repertoáru budou skladby Cesarie Evory, Mayry Andrade, Luz Casal, Lhasy de Sela, Carlose Jobima a dalších známých interpretů.

Přijďte s námi zapomenout na starosti a chvíli jen tak příjemně marnit čas. :-)

Vaše Frida

 

12. února

Vážení přátelé,

Ráda bych vás pozvala na svůj koncert, který se tentokrát bude konat v hudebním klubu

Už jsme doma, Uralská 6, Praha 6, kousek od stanice metra Dejvická.

Hrát budeme ve středu 12. února 2014 od 19.30 hodin

Uslyšíte písničky z repertoáru Cesarie Evory, Mayry Andrade, Lhasy de Sela, Marty Gomez, Moniky Salmaso, Carlose Jobima a další. Přijďte si poslechnout latinoamerické rytmy v podání Fridy – zpěv, Petra Bachtjana – kytara, Rosti Mácy – baskytara a Alexandra Soukupa – bicí.

Těším se na příjemně strávený večer s vámi.

Vaše Frida

 

Milí přátelé,

nelamme si hlavu s tím, co se nám v roce 2013 nepovedlo, co jsme nestihli, nebo co nám nebylo přáno. Určitě byla i spousta toho, co bylo fajn a co už nám nikdo nevezme. Osobní úspěch, chvíle, kdy jsme zapomněli na svět kolem nás, drobné radosti, které pro nás v určitém okamžiku měly větší význam než vyřešení otázky globálního oteplování. J A taky vědomí, že laskavý osud byl na naší straně. Že nám z jakéhosi nepochopitelného důvodu, možná jen z pouhého rozmaru, dost nadržoval. Doufejme, že tomu tak bude i v roce 2014. A protože nový rok vždycky přináší nějakou novou šanci, přijměme ji jako výzvu. Buďme trochu odvážní a hodně šťastní. J

Držím palce sobě i Vám a těším se, že se uvidíme na koncertě, v kavárně, na ulici, v obýváku, nebo někde jinde.

Vaše Frida

 

Milí přátelé,

léto je sice definitivně v tahu, zato máme před sebou podzim a zimu, kdy už to nebude tolik lákat ven a kdy bude lepší zalézt někam do teplíčka a tam trochu lenošit a trochu tvořit. Takže jupííí, bude se psát nová knížka, budou se skládat nové písničky, nahraje se nové cédéčko a občas se zahraje v nějaké hospodě. No a když už tohle všechno víte, můžete začít držet palce (nebo křížit prsty, jako to dělají Angličané a Francouzi), aby se dařilo.

Dík za vaši přízeň, mávám a posílám úsměv

Vaše Frida

 

29. června

Milí přátelé,

Budete-li v sobotu 29. června 2013 v Prachaticích na Slavnostech zlaté solné stezky, určitě si nenechte ujít vystoupení kapely Frida & Co. V 16.30 budeme hrát na Parkánu naše nejznámější hity.

Mávám a posílám úsměv

Frida a muzikanti Petr Bachtjan, Rosťa Máca a Alexander Soukup

www.fridarium.cz

www.bandzone.cz/frida

 

17. dubna

Milí přátelé,

ráda bych Vás pozvala na svůj další koncert. Zpívat budu tentokrát s kapelou Frida & Co., která hraje latino-americkou hudbu. Náš repertoár obsahuje skladby Carlose Jobima, známé hity Cesarie Evory, Lhasy de Sela, Mayry Andrade, Luz Casal a dalších. Přijďte si nás poslechnout. Přijďte s námi strávit příjemný večer v hezkém prostředí jedné nekuřácké kavárny na Vyšehradě.

KDY? Ve středu 17. dubna 2013 od 19.30 hodin

KDE? V Takavárně, Na Topolce 2, Praha 4

Těšíme se na Vás

Frida a muzikanti Petr Bachtjan, Rostislav Máca, Alexander Soukup

www.takavarna.cz

www.bandzone.cz/frida

 

20. března

Milí přátelé,

letošní dlouhá zima už mě fakt nebaví. Chystám se dát jí vale spolu s muzikanty kapely ŠUGR, a to v předvečer prvního jarního dne. Nechcete se k nám přidat?

KDY?

Ve středu 20. března 2013 od 20.00 hodin

KDE?

Ta kavárna, Na Topolce 2, Praha 4, kousek od Vyšehradu.

CO SE BUDE DÍT?

Bude hrát kapela ŠUGR své autorské písničky o vztazích, pocitech, touze a náladách.

PROČ MÁM BÝT U TOHO?

Protože je to téma, které se dotýká nás všech. Protože ho „servírujeme“ formou laskavého humoru, vtipné nadsázky a s úsměvem. A protože občas je dobré jen tak promarnit večer.

Vaše Frida

www.takavarna.cz

www.bandzone.cz/sugr

 

1. února

Milí přátelé,

Ráda bych Vás pozvala na první letošní koncert kapely ŠUGR, který chystáme uspořádat v pátek 1. února 2013 v 19.30 v kavárně Kafí www.kafikavarna.cz. V hezkém prostředí sympatické kavárny (Schnirchova 26, Praha 7) se můžeme setkat na konci jednoho pracovního týdne při poslechu našich autorských písniček, popovídat si, dát si něco dobrého k pití a prostě být chvíli spolu. Skvělý nápad, že?

Mávám a posílám úsměv

Frida

www.bandzone.cz/sugr

 

Milí přátelé,

zas jeden rok v háji, že? Něco se povedlo, něco nám uteklo, něčeho jsme si třeba ani nevšimli a promarnili tak jedinečnou šanci. Nevadí. Leccos se dá dohnat v roce, který máme před sebou. Doufám, že se budeme potkávat na koncertech, v kavárničkách, nebo na nábřeží u Vltavy. Doufám, že nám múza věnuje svou přízeň, že nás zahrne polibky a pak už bude jenom na nás, jak s darovanou inspirací naložíme. Doufám, že rok 2013 bude stát za to.

Přeju Vám pevné zdraví, dobrou náladu a hodně lásky. A taky spoustu zajímavých nápadů a skvělých příležitostí, kterých můžete (ale nemusíte) využít. Bláhové fantazii se meze nekladou a prožívání dobrodružství je rozhodně lepší než gruntování příbytků. Tak ať se daří!

Vaše Frida

 

22. října

Milí přátelé,

Léto je definitivně v tahu, na mezi se už sedět nedá, takže se pojďme sejít někde uvnitř v teple kavárny, baru nebo hudebního klubu. Co třeba v pondělí 22. října 2012 ve 20 hodin v Carpe Diem, Jičínská 4, Praha 3 (stanice metra Flora)?

Pokřtím tam svou novou knížku „Můj lehkonohý život“ a zahrají kapely Frida & Co. a Šugr.

Tak za chvíli na viděnou a hlavně na slyšenou.

Frida

www.carpediempraha.cz

www.bandzone.cz/frida

www.bandzone.cz/sugr

 

30. června

Milí přátelé

srdečně vás zvu na křest našeho cédéčka, spojeného s koncertem hudební skupiny Šugr. Křtít a hrát se bude 25. června 2012, ve 20.00 hod., v hudebním klubu Carpe Diem, Jičínská 4, Praha 3, u stanice metra Flora. Jako host vystoupí kapela Častuška blues.

Informace o kapelách najdete na www.bandzone.cz/sugr a www.bandzone.cz/castuskablues,

Informace o hudebním klubu na www.carpediempraha.cz

Přijďte se pobavit a pobýt s námi ještě než se rozjedeme na prázdniny.

A o prázdninách? 30.6. hraje Šugr v Prachaticích na slavnostech města, a 7.7. a 4.8. hraje Frida & Co na hradě Helfenburk u Bavorova. Třeba budete poblíž.

Viz www.bandzone.cz/frida

 

21. února

Vážení přátelé,

Srdečně vás zvu na koncert hudební skupiny Frida a Co., který se uskuteční v KAFÍ KAVÁRNĚ. Kafí kavárna se nachází mezi Vltavskou a Výstavištěm a její adresa je Schnirchova 26, Praha 7 Bližší informace o ní najdete na http://www.kafikavarna.cz/.

Hrajeme

21. února 2012 v 19.30 hod.

Na programu budou písničky Luz Casal, Cesarie Evory, Lhasy, Mayry Andrade a další.

Přijďte se v tomto studeném počasí ohřát do příjemného prostředí malé holešovické kavárny, přijďte si poslechnout hřejivé španělské a portugalské rytmy, přijďte se s námi pobavit.

Frida (zpěv, rytmické nástroje)

Petr Bachtjan (kytara)

Saša Soukup (bicí)

A možná přijde i Rosťa Máca (baskytara)

 

9. prosince 2011

Milí přátelé,

srdečně vás zvu na koncert své nové hudební skupiny Amanti. Hrát budeme
v ČAJÍRNĚ NAD VOKEM, U božích bojovníků 3, Praha 3 Žižkov

pátek 9. prosince 2011 od 20.00 hodin.

Pokud se rozhodnete přijít, uslyšíte původní českou hudbu, písničky o lásce, o pokušení, o flirtu, o zamilovanosti, o někdy rozverné a jindy protivné náladě, o chuti zatančit si na tenkém ledu, o dlouhých vlasech, o tmavomodrém bdění, o výzvě překročit práh, o tom, že se dá vylézt na komín nebo se vykoupat v městské fontáně, že se nemusíme za všech okolností chovat jen vybraně.

Texty: Frida
Hudba: Mary, Frida

Kapelu tvoří: Marie Perná, Frida Weinbergerová, Miroslav Palíšek, Ondřej Balík

 

31. října 2011

Milí přátelé,

Srdečně vás zvu na koncert své nové hudební skupiny Amanti. Hrát budeme v kavárně
TA KAVÁRNA

v pondělí 31. října 2011 od 20.00 hodin.

Pokud se rozhodnete přijít, uslyšíte původní českou hudbu, písničky o lásce, o pokušení, o flirtu, o zamilovanosti, o někdy rozverné a jindy protivné náladě, o chuti, zatančit si na tenkém ledu, o dlouhých vlasech, o tmavomodrém bdění, o výzvě překročit práh, o tom, že se dá vylézt na komín nebo se vykoupat v městské fontáně, že se nemusíme za všech okolností chovat jen vybraně. :)

Texty: Frida
Hudba: Mary, Frida

Kapelu tvoří: Marie Perná, Miroslav Palíšek, Ondřej Balík, Frida Weinbergerová

www.takavarna.cz

 

4.května 2011

Společný koncert hudební skupiny Frida & Co. - latinoamerická hudba (portugalsky, španělsky, anglicky, francouzsky) a hudební skupiny Les Amants des Muses (autorské skladby Fridy a Marie v češtině)

4.května 2011 ve 20.00 hod., hudební klub Carpe Diem, Jičínská 4, Praha 3, u stanice metra Flora
info na www.bandzone.cz/frida a http://carpediempraha.cz

 

 

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4

 

Milí přátelé,

prázdniny jsou v čudu a až to začne pořádně foukat a přijde déšť, na který jsme se v letních parnech těšili, tak se z ulic a parků přesuneme do kaváren, vináren a barů. A uděláme si tam Havaj, co říkáte? Dám vám tip.

Vinárna U hrušky, Pasáž Riviéra, Národní obrany 35, Praha 6, kousek od stanice metra Dejvická

Ve středu 16. září od 19.00 hod. tam bude hrát kapela Frida & Co.

A s nimi Cesarie Evora, Mayra Andrade, Luz Casa, Marta Goméz, Monika Salmaso, Lila Downs, Lhasa de Sela, Carlos Jobim a další interpreti.

Tak co, nemáte chuť se zastavit?

Vaše Frida


30. června

Milí přátelé,

jestli budete mít čas a chuť, zastavte se v jedné krásné kavárně na Malé Straně, budeme tam s kapelou hrát naše oblíbené hity. Kdy to je a kde se to koná? V úterý 30. června 2015 od 17.30

Café Taussig

Vlašská 25, Praha 1

http://www.cafe-taussig.cz/novinky.html

A jestli se v létě budete pohybovat v okolí Prachatic, přijďte tam na Festival piva v sobotu 15. srpna 2015, kde během odpoledne vystoupíme v Areálu na Parkánu.

http://www.prachatice.eu/1rocnik-festivalu-piva-v-prachaticich

Hezké léto a užívejte si všeho a v dostatečné míře.

 

Vaše Frida

www.fridarium.cz

www.bandzone.cz/frida

 

20. května

Milí přátelé,

srdečně zvu do vinárny U hrušky, v Pasáži Riviéra, Národní obrany 35, Praha 6, stanice metra Dejvická. Přijďte s námi strávit večer (nejen) kapverdských melodií, přijďte si poslechnout písničky z repertoáru Cesarie Evory, Mayry Andrade, Luz Casal, Marty Goméz, Moniky Salmaso, Lhasy de Sela, Carlose Jobima a k tomu pár cikánských písniček.

Co vypijete a sníte si zaplatíte, zato hudba, dobrá nálada a úsměvy jsou zcela zdarma. Takže

ve středu 20. května v 19 hodin na viděnou a na slyšenou v báááru, ve kterém se nekouří.

Vaše Frida

 

15. dubna

Milí přátelé,

srdečně zvu do vršovickém klubu The Basement bar, Francouzská 76, Praha 10

Ve středu 15. dubna 2015 od 20.00 se na pódiu budou střídat písničkář Marek Dusil a jeho kapela Blend, anglický kytarista a písničkář Justin Lavash a Frida & Co.

Tak přijďte, bude veselo.

Vaše Frida

https://www.dropbox.com/s/ygmf9f1fp62y32z/acoustic_cut_15_4_15.png?dl=0

https://www.facebook.com/events/861510947225066/

www.fridarium.cz

www.bandzone.cz/frida

 

12. března

Milí přátelé,

ve čtvrtek 12. března budeme opět ve vinárně U hrušky, v pasáži Riviera, Národní obrany 35, v Praze 6, Dejvicích, hned u stanice metra Dejvická. Začneme kolem 19 hod., skončíme, až se nám bude chtít skončit, nebo až nám sousedi z baráku přijdou říct, že sice hrajeme moc hezky, ale že už by raději měli noční klid.

V repertoáru budou jako obvykle skladby Cesarie Evory, Mayry Andrade, Luz Casal, Lhasy de Sela, Carlose Jobima a cikánské písničky.

Přijďte si poslechnout krásnou hudbu, přijďte si zatančit, přijďte se lehce opít vínem nebo atmosférou příjemné vinárny, přijďte jen tak chvíli relaxovat. J

Vaše Frida

 

12. února

Milí přátelé,

ráda bych Vás pozvala do jedné čajovny v Břevnově, kde budeme hrát

12. února od 19.00 hodin

Čajovnu najdete v ulici Liborova 14, Praha 6, stanice tramvaje Marjánka. Podívejte se na

www.facebook.com/Brevnovskacajovna a na www.bandzone.cz/frida

a pak se podívejte do svých diářů, a když v nich nenajde nic důležitého, přijďte si poslechnout muziku z Kapverdských ostrovů, Brazílie, Kuby a Španělska a ještě pár cikánských písniček. Přijďte ochutnat některou z dobrůtek, které čajovna nabízí, přijďte jen tak pobýt a pobavit se.

Vaše Frida

Frida (zpěv), Petr Bachtjan (kytara, zpěv), Alexandr Soukup (cajon, rytmické nástroje, někdy i zpěv), Václav Pokorný (kontrabas)

 

Milí přátelé,

nevím, jak je to možné, že už se za chvíli bude psát rok 2015. Nevím, jak je to možné, že jsme zas o rok starší, nevím, jak je to možné, že se nám u očí udělaly takové vrásky, která se smíchem vždy prohloubí. Ale raději smích a vrásky, které nám vlastně sluší, než slzy a smutek, které sice k životu patří, ale kterých přece nemusí být moc. Raději brblejme, co máme práce a že nestíháme, než abychom se kousali nudou a nevěděli, proč se vlastně zítra máme probudit.

Přeji vám pevné zdraví, veselou náladu, chuť na požitky i prožitky všeho druhu, inspiraci na tvorbu, ať má jakoukoliv podobu, a hlavně vám přeji, ať se vám daří a ať jste šťastni jen proto, že jste a že jsou s vámi (i když třeba jen v duchu) ti, které máte rádi.

Posílám pusu, přátelské objetí, pozdrav, úsměv. Vyberte si. J

 

Vaše Frida


10. prosince

Milí přátelé,

víte, kde budeme hrát 10. prosince od 19 hod.? Ano, uhádli jste. Zase U hrušky. Zase ve vinárně, která se nachází v pasáži Riviéra, Národní obrany 35, v Praze 6, Dejvicích. Ano, zase to bude ve středu, za což se omlouvám všem těm, kteří byl rádi přišli, ale středa se jim nehodí, ano, zase uslyšíte hudbu z Kapverdských ostrovů, ale i ze Španělska a Mexika, ano, zase ji budeme komentovat svými vtipnými poznámkami, které mnozí z vás už slyšeli, takže jim možná až tak vtipné nepřijdou, ale určitě se budeme snažit, abychom vytvořili příjemnou atmosféru pro vás i pro sebe. Abychom si společný večer užili.

Těším se na viděnou a na slyšenou, jupííí

Vaše Frida

 

 

5. listopad

Milí přátelé,

nějak jsme si oblíbili Hrušku. Nebo, že by si ti, kteří tam chodí, oblíbili nás? To je vlastně jedno. Ale náš příští koncert jsme opět domluvili tam. Tam, tedy ve vinárně U hrušky, v pasáži Riviera, Národní obrany 35, Praha 6, stanice metra Dejvická. Kdy?

Ve středu 5. listopadu 2014 od 19.00 hodin

V repertoáru máme nejen naše milované songy z Kapverdských ostrovů, ale i pár nových věcí. Známé standardy a taky to, co se u nás v Čechách moc nehraje. Znáte třeba De los cuatro muleros? Ne? Tak si přijďte poslechnout. J

Vaše Frida

 

1. října

Milí přátelé,

podívejte se na videa z jednoho letního koncertu, který jsme si s hostiteli a jejich hosty skvěle užili. Bossa novu si už teď bosa nezazpívám, ale pro podzimní a zimní muzicírování mám nachystané lodičky.

No a ve středu 1. října v 19.00 hodin bychom se mohli sejít ve vinárně U hrušky, co říkáte? Vinárnu najdete v pasáži Riviera, Národní obrany 35, Praha 6, kousek od stanice metra Dejvická. Budeme hrát skladby z repertoáru Cesarie Evory, Mayry Andrade, Lhasy de Sela, Carlose Jobima, Luz Casal, Lily Downs a další. Tak třeba na viděnou a hlavně na slyšenou.

Vaše Frida


28. května

Milí přátelé,

jelikož koncert v Písecké bráně 21. května se odkládá na neurčito, chtěla bych Vás pozvat na koncert jiný, tentokrát do sympatické kavárny, která se nachází poblíž stanice metra Vltavská. Budeme hrát

Ve středu 28. května od 19.30 v Kafí kavárně, Schnirchova 26, Praha 7

Do našeho repertoáru, kteří mnozí z Vás už znají, jsme zařadili i skladby nové a přidali mužské hlasy muzikantů, tak si přijďte poslechnout, jak to všechno dohromady zní. Pokud budete mít chuť, můžete zpívat s námi. Pokud zpíváte falešně, doporučuji vyjádřit svou náladu raději tancem. Nebo si dát špenátovou palačinku, kterou tam dělají skvělou. Můžu doporučit.

Tak brzy na viděnou a hlavně na slyšenou.

Vaše Frida

www.bandzone.cz/frida

www.kafikavarna.cz

 

14. května

Milí přátelé,

ráda bych Vás pozvala na koncert svého bandu Frida & Co., který hraje latino jazz. V repertoáru máme skladby Cesarie Evory, Mayry Andrade, Luz Casal, Lhasy de Sela, Carlose Jobima a také několik cikánských písniček.

Hrajeme:

ve středu 14. května od 19 hod. ve vinárně U Hrušky, Národní obrany 35, Praha 6, a pak také

ve středu 21. května od 19 hod. v kavárně Písecká Brána, K Brusce 5, Praha 6

Obě destinace jsou blízko metra Hradčanská, najdete je snadno.

Doporučuji vykašlat se na jarní úklid, neřešit problémy, které nám otravují život, vzít kamaráda či kamarádku a přijít se pobavit.

Carpe diem

Vaše Frida.

 

13. března

Milí přátelé,

ve čtvrtek 13. března budeme hrát ve vinárně U hrušky. Najdete ji v Praze 6 – Dejvicích, v ulici Národní obrany 35, prostě u Kulaťáku. Začátek je stanovený na 19 hodinu, ale můžete přijít i později. Uslyšíte portugalskou a španělskou hudbu, kterou jsme si oblíbili, a kterou rádi hrajeme těm, kterým se také líbí. V repertoáru budou skladby Cesarie Evory, Mayry Andrade, Luz Casal, Lhasy de Sela, Carlose Jobima a dalších známých interpretů.

Přijďte s námi zapomenout na starosti a chvíli jen tak příjemně marnit čas. :-)

Vaše Frida

 

12. února

Vážení přátelé,

Ráda bych vás pozvala na svůj koncert, který se tentokrát bude konat v hudebním klubu

Už jsme doma, Uralská 6, Praha 6, kousek od stanice metra Dejvická.

Hrát budeme ve středu 12. února 2014 od 19.30 hodin

Uslyšíte písničky z repertoáru Cesarie Evory, Mayry Andrade, Lhasy de Sela, Marty Gomez, Moniky Salmaso, Carlose Jobima a další. Přijďte si poslechnout latinoamerické rytmy v podání Fridy – zpěv, Petra Bachtjana – kytara, Rosti Mácy – baskytara a Alexandra Soukupa – bicí.

Těším se na příjemně strávený večer s vámi.

Vaše Frida

 

Milí přátelé,

nelamme si hlavu s tím, co se nám v roce 2013 nepovedlo, co jsme nestihli, nebo co nám nebylo přáno. Určitě byla i spousta toho, co bylo fajn a co už nám nikdo nevezme. Osobní úspěch, chvíle, kdy jsme zapomněli na svět kolem nás, drobné radosti, které pro nás v určitém okamžiku měly větší význam než vyřešení otázky globálního oteplování. J A taky vědomí, že laskavý osud byl na naší straně. Že nám z jakéhosi nepochopitelného důvodu, možná jen z pouhého rozmaru, dost nadržoval. Doufejme, že tomu tak bude i v roce 2014. A protože nový rok vždycky přináší nějakou novou šanci, přijměme ji jako výzvu. Buďme trochu odvážní a hodně šťastní. J

Držím palce sobě i Vám a těším se, že se uvidíme na koncertě, v kavárně, na ulici, v obýváku, nebo někde jinde.

Vaše Frida

 

Milí přátelé,

léto je sice definitivně v tahu, zato máme před sebou podzim a zimu, kdy už to nebude tolik lákat ven a kdy bude lepší zalézt někam do teplíčka a tam trochu lenošit a trochu tvořit. Takže jupííí, bude se psát nová knížka, budou se skládat nové písničky, nahraje se nové cédéčko a občas se zahraje v nějaké hospodě. No a když už tohle všechno víte, můžete začít držet palce (nebo křížit prsty, jako to dělají Angličané a Francouzi), aby se dařilo.

Dík za vaši přízeň, mávám a posílám úsměv

Vaše Frida

 

29. června

Milí přátelé,

Budete-li v sobotu 29. června 2013 v Prachaticích na Slavnostech zlaté solné stezky, určitě si nenechte ujít vystoupení kapely Frida & Co. V 16.30 budeme hrát na Parkánu naše nejznámější hity.

Mávám a posílám úsměv

Frida a muzikanti Petr Bachtjan, Rosťa Máca a Alexander Soukup

www.fridarium.cz

www.bandzone.cz/frida

 

17. dubna

Milí přátelé,

ráda bych Vás pozvala na svůj další koncert. Zpívat budu tentokrát s kapelou Frida & Co., která hraje latino-americkou hudbu. Náš repertoár obsahuje skladby Carlose Jobima, známé hity Cesarie Evory, Lhasy de Sela, Mayry Andrade, Luz Casal a dalších. Přijďte si nás poslechnout. Přijďte s námi strávit příjemný večer v hezkém prostředí jedné nekuřácké kavárny na Vyšehradě.

KDY? Ve středu 17. dubna 2013 od 19.30 hodin

KDE? V Takavárně, Na Topolce 2, Praha 4

Těšíme se na Vás

Frida a muzikanti Petr Bachtjan, Rostislav Máca, Alexander Soukup

www.takavarna.cz

www.bandzone.cz/frida

 

20. března

Milí přátelé,

letošní dlouhá zima už mě fakt nebaví. Chystám se dát jí vale spolu s muzikanty kapely ŠUGR, a to v předvečer prvního jarního dne. Nechcete se k nám přidat?

KDY?

Ve středu 20. března 2013 od 20.00 hodin

KDE?

Ta kavárna, Na Topolce 2, Praha 4, kousek od Vyšehradu.

CO SE BUDE DÍT?

Bude hrát kapela ŠUGR své autorské písničky o vztazích, pocitech, touze a náladách.

PROČ MÁM BÝT U TOHO?

Protože je to téma, které se dotýká nás všech. Protože ho „servírujeme“ formou laskavého humoru, vtipné nadsázky a s úsměvem. A protože občas je dobré jen tak promarnit večer.

Vaše Frida

www.takavarna.cz

www.bandzone.cz/sugr

 

1. února

Milí přátelé,

Ráda bych Vás pozvala na první letošní koncert kapely ŠUGR, který chystáme uspořádat v pátek 1. února 2013 v 19.30 v kavárně Kafí www.kafikavarna.cz. V hezkém prostředí sympatické kavárny (Schnirchova 26, Praha 7) se můžeme setkat na konci jednoho pracovního týdne při poslechu našich autorských písniček, popovídat si, dát si něco dobrého k pití a prostě být chvíli spolu. Skvělý nápad, že?

Mávám a posílám úsměv

Frida

www.bandzone.cz/sugr

 

Milí přátelé,

zas jeden rok v háji, že? Něco se povedlo, něco nám uteklo, něčeho jsme si třeba ani nevšimli a promarnili tak jedinečnou šanci. Nevadí. Leccos se dá dohnat v roce, který máme před sebou. Doufám, že se budeme potkávat na koncertech, v kavárničkách, nebo na nábřeží u Vltavy. Doufám, že nám múza věnuje svou přízeň, že nás zahrne polibky a pak už bude jenom na nás, jak s darovanou inspirací naložíme. Doufám, že rok 2013 bude stát za to.

Přeju Vám pevné zdraví, dobrou náladu a hodně lásky. A taky spoustu zajímavých nápadů a skvělých příležitostí, kterých můžete (ale nemusíte) využít. Bláhové fantazii se meze nekladou a prožívání dobrodružství je rozhodně lepší než gruntování příbytků. Tak ať se daří!

Vaše Frida

 

22. října

Milí přátelé,

Léto je definitivně v tahu, na mezi se už sedět nedá, takže se pojďme sejít někde uvnitř v teple kavárny, baru nebo hudebního klubu. Co třeba v pondělí 22. října 2012 ve 20 hodin v Carpe Diem, Jičínská 4, Praha 3 (stanice metra Flora)?

Pokřtím tam svou novou knížku „Můj lehkonohý život“ a zahrají kapely Frida & Co. a Šugr.

Tak za chvíli na viděnou a hlavně na slyšenou.

Frida

www.carpediempraha.cz

www.bandzone.cz/frida

www.bandzone.cz/sugr

 

30. června

Milí přátelé

srdečně vás zvu na křest našeho cédéčka, spojeného s koncertem hudební skupiny Šugr. Křtít a hrát se bude 25. června 2012, ve 20.00 hod., v hudebním klubu Carpe Diem, Jičínská 4, Praha 3, u stanice metra Flora. Jako host vystoupí kapela Častuška blues.

Informace o kapelách najdete na www.bandzone.cz/sugr a www.bandzone.cz/castuskablues,

Informace o hudebním klubu na www.carpediempraha.cz

Přijďte se pobavit a pobýt s námi ještě než se rozjedeme na prázdniny.

A o prázdninách? 30.6. hraje Šugr v Prachaticích na slavnostech města, a 7.7. a 4.8. hraje Frida & Co na hradě Helfenburk u Bavorova. Třeba budete poblíž.

Viz www.bandzone.cz/frida

 

21. února

Vážení přátelé,

Srdečně vás zvu na koncert hudební skupiny Frida a Co., který se uskuteční v KAFÍ KAVÁRNĚ. Kafí kavárna se nachází mezi Vltavskou a Výstavištěm a její adresa je Schnirchova 26, Praha 7 Bližší informace o ní najdete na http://www.kafikavarna.cz/.

Hrajeme

21. února 2012 v 19.30 hod.

Na programu budou písničky Luz Casal, Cesarie Evory, Lhasy, Mayry Andrade a další.

Přijďte se v tomto studeném počasí ohřát do příjemného prostředí malé holešovické kavárny, přijďte si poslechnout hřejivé španělské a portugalské rytmy, přijďte se s námi pobavit.

Frida (zpěv, rytmické nástroje)

Petr Bachtjan (kytara)

Saša Soukup (bicí)

A možná přijde i Rosťa Máca (baskytara)

 

9. prosince 2011

Milí přátelé,

srdečně vás zvu na koncert své nové hudební skupiny Amanti. Hrát budeme
v ČAJÍRNĚ NAD VOKEM, U božích bojovníků 3, Praha 3 Žižkov

pátek 9. prosince 2011 od 20.00 hodin.

Pokud se rozhodnete přijít, uslyšíte původní českou hudbu, písničky o lásce, o pokušení, o flirtu, o zamilovanosti, o někdy rozverné a jindy protivné náladě, o chuti zatančit si na tenkém ledu, o dlouhých vlasech, o tmavomodrém bdění, o výzvě překročit práh, o tom, že se dá vylézt na komín nebo se vykoupat v městské fontáně, že se nemusíme za všech okolností chovat jen vybraně.

Texty: Frida
Hudba: Mary, Frida

Kapelu tvoří: Marie Perná, Frida Weinbergerová, Miroslav Palíšek, Ondřej Balík

 

31. října 2011

Milí přátelé,

Srdečně vás zvu na koncert své nové hudební skupiny Amanti. Hrát budeme v kavárně
TA KAVÁRNA

v pondělí 31. října 2011 od 20.00 hodin.

Pokud se rozhodnete přijít, uslyšíte původní českou hudbu, písničky o lásce, o pokušení, o flirtu, o zamilovanosti, o někdy rozverné a jindy protivné náladě, o chuti, zatančit si na tenkém ledu, o dlouhých vlasech, o tmavomodrém bdění, o výzvě překročit práh, o tom, že se dá vylézt na komín nebo se vykoupat v městské fontáně, že se nemusíme za všech okolností chovat jen vybraně. :)

Texty: Frida
Hudba: Mary, Frida

Kapelu tvoří: Marie Perná, Miroslav Palíšek, Ondřej Balík, Frida Weinbergerová

www.takavarna.cz

 

4.května 2011

Společný koncert hudební skupiny Frida & Co. - latinoamerická hudba (portugalsky, španělsky, anglicky, francouzsky) a hudební skupiny Les Amants des Muses (autorské skladby Fridy a Marie v češtině)
4.května 2011 ve 20.00 hod., hudební klub Carpe Diem, Jičínská 4, Praha 3, u stanice metra Flora
info na www.bandzone.cz/frida a http://carpediempraha.cz

-->